Outstanding Precast

Outstanding Precast

Deze catégorie beloont elk jaar de projecten in een specifiek domein. Dit jaar concentreert Outstanding Precast zich op innovatie. De jury gaat op zoek naar projecten waarin geprefabriceerde betonnen elementen het innovatieve imago van de sector onderlijnen. In deze categorie kan de jury haar oordeel baseren op het niveau van het project, het niveau van een deel van het project, het niveau van de gebruikte elementen of het niveau van de samenstellende componenten van die elementen zonder dat deze lijst limitatief is. 

De jury zal hierop letten:

In welke mate zijn de aangehaalde aspecten innovatief?  In welke mate kan de sector dit project en de vermelde innovatieve aspecten aanwenden om het innovatieve karakter van de sector onder de publiek opinie te brengen? In welke mate is de innovatie een oplossing voor een bestaand maatschappelijk, technisch of logistiek probleem?

Palmares

JaarWinnaar
2023Pier – Blankenberge
2022Tuinstraat – Antwerpen
2021Kantoorgebouw – Kortrijk
2019Möbius Tower – Brussel
2018Le Globe – Knokke
2017Skywalk & Inkomgebouw Zoo – Antwerpen
2016Studentenresidentie Rega – KU Leuven
2015Poteau S+ pour ligne de l’Est
2014Coupole de l’ambassade du Qatar
2013‘Ieder zijn huis’ – Evere
2012Smets Premier Store Brussels – Brussel