Precast in Structures

Precast in Structures

De categorie Precast in Structures betreft bouwprojecten waarvan de conceptuele en functionele aspecten dominerend zijn.  Daarbij kunnen zowel aspecten met betrekking tot het algemene ontwerp, het elementontwerp of het mengselontwerp de aandacht van de jury trekken. In deze categorie primeren de technische aspecten (engineering) op de architecturale en esthetische aspecten.

De jury zal hierop letten:

In welke mate draagt het project bij tot het imago van de sector en/of is het grensverleggend? 

In welke mate is het gebruik van prefab beton bepalend voor de structurele aspecten van het bouwwerk?

Zijn het ontwerp, de aangewende prefab elementen een toonbeeld van vakmanschap of van beheersing van techniciteit en complexiteit?

In welke mate zijn de prefab elementen, het bouwwerk of het gebruik van de prefab elementen in het bouwwerk ‘vernieuwend’?

In welke mate helpt het gebruik van prefab beton in dit project om hedendaagse maatschappelijke uitdagingen aan te gaan? 

Palmares

JaarWinnaar
2023ZIN in No(o)rd – Bruxelles
2022Tribune du Raidillon – Spa-Francorchamps
2021Oosterweelverbinding – Antwerpen
2019Ilot C – Luxemburg
2018Stationsparking – Mechelen
2017Clinique Mont-Legia Ans