FEBE Elements Awards 2023
Genomineerde projecten in de categorie Precast in Lanscape

Genomineerde projecten in de categorie Precast in Lanscape

De jury van de FEBE Elements Awards kwam op 25 augustus bijeen. Zoals gebruikelijk nomineerde de jury 3 “finalisten” in elke categorie. In de categorie “Landscape” – Precast in Landscape – zijn de volgende projecten genomineerd:

Pont des Trous

Tournai

Als onderdeel van de herinrichting van de Pont des Trous in Doornik, die de Schelde overspant. De brug werd verbreed om bredere boten te kunnen laten passeren. Er werden tal van betonnen elementen gebruikt voor de buitenaanleg, waaronder Borduur-elementen: Trapelementen – Trapbomen/Crémaillères – Voile hydraulique (grote platen die onder water liggen en de onderbouw van het project afsluiten) – T-balk – L-balk – Hijshaak – Muurplaat – Keerwand – Schampkanten type New Jersey enz.

Architect: Bureau Greisch sa – ANMA Architectes Urbanistes [FR]
Aannemer: Galère sa
Studiebureau: Bureau Greisch sa
Opdrachtgever: SPW – Mobilité & Infrastructures
Prefab beton: Ebema nv
Andere partner: Ville de Tournai

Park Piot

Turnhout

De school Heilig Graf sleepte een subsidie voor ontharding in de wacht. Dit was een duwtje in de rug voor de plannen om de buitenruime te ontharden en oude niet-energiezuinige gebouwen te vervangen.

Piot kent drie zones: een actieve, een educatieve en een rustige zone die – in relatie tot de omliggende gebouwen – bij de behoeften van de school, de leerlingen of breed gebruik passen. De zone rondom de betonnen zitelementen, die je vind tussen de verharde zone en de grasvlakte, doen dienst als een ruimte voor podiumkunsten. De zitelementen zelf worden daarbij ingezet als afgebakende tribune.

Architect: OM/AR architecten bv
Aannemer: M.C.M. bv
Opdrachtgever: Heilig Graf – Stad Turnhout
Prefab beton: STRADUS (Marlux-Stradus nv)

Villa met cour anglaise

Belsele

Noch van op straat, noch van in de tuin is te zien waarin deze villa in bosrijke omgeving zich
onderscheidt. Wie in eerste instantie vermoedt een doorsnee woning met twee bouwlagen te
herkennen, komt bedrogen uit. Hoe dichter men naar de woning toegaat, hoe groter de kans op een glimp van de betonnen cascade die de overgang vormt tussen de groene tuin en een verdoken, maar ruim terras.

In totaal werden 78 prefabelementen geleverd: Maatwerk paneel, Trappen, Dorpels, Parisienne bank, Theaterklaselementen,planters, Maatwerk Patio Table.

Architect: Jao smet architect – io-architecten
Aannemer: D’Eer algemene ondernemingen nv – aaves bv – waterlight bv – nicolas rombaut nv
Studiebureau: Ingenieursbureau Laeremans bv
Opdrachtgever: Privaat
Prefab beton: Ebema nv