FEBE Elements Awards 2022
Outstanding Precast, de genomineerden zijn…

Outstanding Precast, de genomineerden zijn…

Tuinstraat – Antwerpen

In tijden van klimaatopwarming en wateroverlast is vergroenen de boodschap. Dat heeft ook de Stad Antwerpen begrepen. Daarom kozen ze in vijf Antwerpse districten voor een ‘Tuinstraat’ : een straat die onthard – en vooral – slim verhard is. Leve de straten waar beton en natuur naast elkaar bestaan en een nieuwe leefomgeving aan de bewoners bieden.

Architect: Stad Antwerpen
Aannemer: Verbruggen BV – AGBb bvba
Opdrachtgever: Stad Antwerpen
Prefab betonelementen: Ebema nv
Andere partner: Aquafin nv

GO! Talent! – Dendermonde

Bij de bouw van deze nieuwe school werden veel structurele prefab elementen gebruikt, zoals kolommen en balken. De buitenmuren van de gelijksvloerse verdieping zijn 485 cm hoog en zijn gemaakt van geïsoleerde premuren. Ook alle andere buitenmuren en dragende binnenwanden werden gerealiseerd met premuren. Er werden prefab betontrappen gebruikt voor binnen- en buitenruimten. Alle vloeren werden gemaakt uit voorgespannen betonnen welfsels en omwille van de grote overspanning van de sporthal is ook de dakconstrucite ervan uitgevoerd met TT-vloerelementen in voorgespannen beton.

Architect: B-architecten nv – OMGEVING cv
Aannemer: Artes Roegiers nv
Studiebureau: UTIL cv – Cenergie nv – Daidalos Peutz bv
Opdrachtgever: Go! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
Prefab betonelementen: Kerkstoel 2000+ nv – Ergon nv – Coeck Betonfabriek – Artes Prefab nv

Elzenhof – Elsene

Dit gemeenschapscentrum is volledig gerenoveerd met betonelementen. Het biedt een groene oase in het hart van Brussel. Veel elementen, zoals de trap, werden op maat gemaakt. Technische uitdagingen werden overwonnen en beton werd zowel gebruikt voor de bekleding, verticale wanden, hoogteverschillen als voor de zitbanken.

Architect: dMVA architecten bvba
Aannemer: Van Poppel nv
Opdrachtgever: Gemeenschapscentrum Elzenhof vzw
Prefab betonelementen: Ebema nv