FEBE Elements Awards 2022
Precast in Buildings, de genomineerden zijn…

Precast in Buildings, de genomineerden zijn…

Residence BTON – Sint-Eloois-Winkel

Deze residentie is een volledig betonnen concept! Geïsoleerde geprefabriceerde wanden met een gestructureerde afwerking voor de gevel, die samen met de geprefabriceerde wanden de dragende structuur vormen. Voor de hoekafwerkingen werden speciale eindkappen gemaakt, met of zonder structurele afwerking en thermische verankering. De betonlook wordt aan de binnenzijde voortgezet door de uitvoering van dragende en niet-dragende wanden in glad hol beton. Voor de kelders werden predallen gebruikt en premuren voor het zwembad.

Architect: icoon.be architecten bvba – BOWBOW Totaalaanemingen bv – Monrow bv
Aannemer: BOWBOW Totaalaannemingen bv
Studiebureau: STABILOS bv
Opdrachtgever: Dhr. en Mevr. Minne – Vanderheeren
Prefab betonelementen: Prefaxis nv

Antwerp Tower – Antwerpen

Antwerp Tower is de transformatie van een verouderde kantoortoren uit de jaren 1970 tot een stedelijke woontoren op de Keyserlei, in het hart van Antwerpen, vlakbij het centraal station. De gevel van het gebouw is bekleed met grote, op maat gemaakte gepolijste witte betonelementen, op sommige plaatsen tot 9 meter lang, om het aantal gevelpatronen tot een minimum te beperken.

Architect: thv WAAB/ELD (Wiel Arets Architects – eld nv)
Aannemer: thv Antwerp Tower (Democo nv – CIT Blaton sa)
Studiebureau: Arcade Concept Engineering bvba
Opdrachtgever: Matexi Projects nv
Prefab Béton: Decomo sa

Sir Michael Uren Ub – Londen

De nieuwe gebouwen van het Imperial College London (ICL), die in 2020 worden geopend, zullen een ruimte bieden aan het team van het Imperial College London om samen te werken aan de nieuwste ontwikkelingen in de geneeskunde en om de gezondheidszorg naar ongekende hoogten te tillen. Het 14 verdiepingen tellende spitsvormige gebouw heeft een skeletstructuur van geprefabriceerd beton. Een glazen gevel met geprefabriceerde vinnen van architectonisch beton in 12 verschillende geometrische vormen completeert het opvallende ontwerp van het torenspitsgebouw.

Architect: Allies and Morrison [UK]
Aannemer: IGS (UK]
Studiebureau: Buro Happold [UK]
Opdrachtgever: Imperial College London [UK]
Prefab betonelementen: Loveld nv